Βοήθεια

Μπαταρία iPhone και απόδοση

Πληροφορίες για την απόδοση του iPhone και τη σχέση της με την μπαταρία.

Το iPhone έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχει μια απλή και εύκολη εμπειρία χρήσης. Αυτό είναι δυνατό μόνο μέσω ενός συνδυασμού προηγμένων τεχνολογιών και εξελιγμένης μηχανικής. Ένα κομμάτι όπου χρησιμοποιείται προηγμένη τεχνολογία είναι η μπαταρία και η απόδοση. Οι μπαταρίες διαθέτουν πολύπλοκη τεχνολογία και υπάρχουν ορισμένες μεταβλητές που επηρεάζουν την απόδοση της μπαταρίας και τη σχετιζόμενη απόδοση του iPhone. Όλες οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες είναι αναλώσιμα είδη και έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής. Αναπόφευκτα κάποια στιγμή η χωρητικότητα και η απόδοσή τους φθίνουν και πρέπει να ανακυκλωθούν. Καθώς οι μπαταρίες φθείρονται, προκαλούνται αλλαγές στην απόδοση του iPhone. Καταρτίσαμε αυτό το ενημερωτικό υλικό για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΙΟΝΤΩΝ ΛΙΘΙΟΥ

Οι μπαταρίες iPhone χρησιμοποιούν τεχνολογία ιόντων λιθίου. Σε σύγκριση με παλαιότερες γενιές τεχνολογίας μπαταριών, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου φορτίζονται γρηγορότερα, έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και υψηλότερη πυκνότητα ισχύος για μεγαλύτερη διάρκεια λειτουργίας μπαταρίας και μικρότερο βάρος. Η τεχνολογία ιόντων λιθίου με δυνατότητα επαναφόρτισης παρέχει αυτήν τη στιγμή την καλύτερη τεχνολογία για τη συσκευή σας. Μάθετε περισσότερα για τις μπαταρίες ιόντων λιθίου.

ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ

Ως «Διάρκεια λειτουργίας μπαταρίας» ορίζεται ο χρόνος που λειτουργεί μια συσκευή μέχρι να χρειαστεί ξανά φόρτιση. Ως «Διάρκεια ζωής μπαταρίας» ορίζεται ο χρόνος που διαρκεί μια μπαταρία μέχρι να χρειαστεί αντικατάσταση. Ένας παράγοντας που επηρεάζει τη διάρκεια λειτουργίας και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ο συνδυασμός των ενεργειών που κάνετε με τη συσκευή σας. Ανεξάρτητα από το πώς τη χρησιμοποιείτε, υπάρχουν ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας σχετίζεται με τη «χημική ηλικία» της, η οποία επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες εκτός από το πέρασμα του χρόνου. Περιλαμβάνει διάφορους παράγοντες, όπως τον αριθμό των κύκλων φόρτισης και τη φροντίδα. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές, για να μεγιστοποιήσετε την απόδοση της μπαταρίας και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της. Για παράδειγμα, όταν αποθηκεύετε το iPhone για μεγάλο χρονικό διάστημα, φροντίστε η μπαταρία του να είναι φορτισμένη ως τη μέση. Επίσης, αποφύγετε να φορτίζετε ή να αφήνετε το iPhone σε περιβάλλον με πολύ υψηλή θερμοκρασία, όπως σημεία με άμεση έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

ΧΗΜΙΚΗ ΦΘΟΡΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ

Όλες οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες είναι αναλώσιμα στοιχεία εξοπλισμού που χάνουν την αποτελεσματικότητά τους ως αποτέλεσμα της χημικής τους φθοράς. 

 

Καθώς μεγαλώνει η «χημική ηλικία» των μπαταριών ιόντων λιθίου, η ποσότητα φόρτισης που μπορούν να διατηρήσουν μειώνεται, με αποτέλεσμα οι συσκευές να χρειάζονται πιο συχνά φόρτιση. Μπορούμε να αναφερθούμε σε αυτό ως «μέγιστη χωρητικότητα μπαταρίας», δηλαδή τη μέτρηση χωρητικότητας της μπαταρίας σε σχέση με τη χωρητικότητα που είχε όταν ήταν καινούρια. Επιπλέον, η δυνατότητα της μπαταρίας να παρέχει άμεσα μέγιστη απόδοση ή «ισχύ κορυφής» ενδέχεται να μειωθεί. Για να λειτουργεί σωστά ένα τηλέφωνο, τα ηλεκτρονικά στοιχεία του πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν στιγμιαία ισχύ από την μπαταρία. Ένα χαρακτηριστικό που επηρεάζει την παράδοση στιγμιαίας ισχύος είναι η σύνθετη αντίσταση της μπαταρίας. Μια μπαταρία με υψηλή σύνθετη αντίσταση ενδέχεται να μην μπορεί να παράσχει επαρκή ισχύ στο σύστημα που τη χρειάζεται. Η σύνθετη αντίσταση μιας μπαταρίας μπορεί να αυξηθεί αν η μπαταρία έχει υποστεί χημική φθορά. Η σύνθετη αντίσταση μιας μπαταρίας θα αυξηθεί προσωρινά σε κατάσταση χαμηλής φόρτισης ή σε περιβάλλον με χαμηλή θερμοκρασία. Όταν αυτές οι συνθήκες συνδυάζονται με τη χημική φθορά, η αύξηση της σύνθετης αντίστασης είναι ακόμα μεγαλύτερη. Αυτά είναι χαρακτηριστικά στοιχεία της χημικής σύστασης όλων των μπαταριών ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται στην αγορά.

Όταν η ισχύς αντλείται από μπαταρία με υψηλή στάθμη σύνθετης αντίστασης, η τάση της μπαταρίας θα μειωθεί σε μεγαλύτερο βαθμό. Τα ηλεκτρονικά στοιχεία εξοπλισμού απαιτούν μια ελάχιστη τάση, για να λειτουργήσουν σωστά. Σε αυτά περιλαμβάνεται ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης της συσκευής, τα κυκλώματα ισχύος και η ίδια η μπαταρία. Το σύστημα διαχείρισης ισχύος καθορίζει την ικανότητα της μπαταρίας να παράσχει αυτήν την ισχύ και διαχειρίζεται τα φορτία για να διατηρηθεί η λειτουργία της συσκευής. Όταν η λειτουργία της συσκευής δεν μπορεί πλέον να υποστηριχτεί με όλες τις δυνατότητες του συστήματος διαχείρισης ισχύος, το σύστημα θα εκτελέσει τερματισμό λειτουργίας, για να προφυλάξει αυτά τα ηλεκτρονικά στοιχεία εξοπλισμού. Παρότι αυτός ο τερματισμός είναι σκόπιμος από την πλευρά της συσκευής, ενδέχεται να είναι αναπάντεχος για τον χρήστη.

ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ

Οι χρήστες είναι πιθανότερο να αντιμετωπίσουν περιστατικά αναπάντεχου τερματισμού σε κατάσταση χαμηλής φόρτισης μπαταρίας ή υψηλότερης χημικής φθοράς, ή σε ψυχρότερες θερμοκρασίες. Σε ακραίες περιπτώσεις, ο τερματισμός λειτουργίας μπορεί να συμβαίνει πιο συχνά, υποβαθμίζοντας την αξιοπιστία ή τη χρηστικότητα της συσκευής. Για τα μοντέλα iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE (1ης γενιάς), iPhone 7 και iPhone 7 Plus, το iOS διαχειρίζεται δυναμικά τα μέγιστα επίπεδα απόδοσης, για να αποτρέψει τον αναπάντεχο τερματισμό της συσκευής ώστε το iPhone να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε αυτήν την κατάσταση. Αυτή η λειτουργία διαχείρισης απόδοσης αφορά αποκλειστικά το iPhone και δεν χρησιμοποιείται σε κανένα άλλο προϊόν της Apple. Το iPhone 8, το iPhone 8 Plus και το iPhone X περιλαμβάνουν αυτήν τη λειτουργία από το iOS 12.1 και μετά. Το iPhone XS, το iPhone XS Max και το iPhone XR περιλαμβάνουν αυτήν τη λειτουργία από το iOS 13.1 και μετά. Τα αποτελέσματα της διαχείρισης απόδοσης σε αυτά τα νεότερα μοντέλα μπορεί να είναι λιγότερο εμφανή, λόγω της πιο προηγμένης σχεδίασης υλικού και λογισμικού.

Αυτή η λειτουργία διαχείρισης απόδοσης λειτουργεί εξετάζοντας έναν συνδυασμό της θερμοκρασίας της συσκευής, της κατάστασης φόρτισης της μπαταρίας και της σύνθετης αντίστασης της μπαταρίας. Μόνο αν αυτές οι μεταβλητές το απαιτούν, το iOS θα εκτελέσει δυναμική διαχείριση της μέγιστης απόδοσης ορισμένων στοιχείων του συστήματος, όπως των CPU και GPU, για την αποτροπή αναπάντεχου τερματισμού. Ως αποτέλεσμα, ο φόρτος εργασίας της συσκευής εκτελεί αυτο-εξισορρόπηση, επιτρέποντας την ομαλότερη κατανομή των εργασιών του συστήματος, αντί μεγαλύτερων, σύντομων εξάρσεων απόδοσης που συμβαίνουν ταυτόχρονα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο χρήστης ενδέχεται να μην παρατηρήσει διαφορές στην καθημερινή απόδοση της συσκευής. Το επίπεδο της αντιληπτής αλλαγής εξαρτάται από το επίπεδο διαχείρισης απόδοσης που απαιτείται για κάθε συσκευή ξεχωριστά.

Σε περιπτώσεις όπου απαιτούνται ακραίες μορφές διαχείρισης απόδοσης, ο χρήστης μπορεί να παρατηρήσει φαινόμενα όπως:

Μεγαλύτερο χρόνο εκκίνησης εφαρμογών

Χαμηλότερο ρυθμό καρέ κατά την κύλιση

Χαμηλότερη φωτεινότητα οπίσθιου φωτισμού (που μπορείτε να την παρακάμψετε από το Κέντρο ελέγχου)

Χαμηλότερη ένταση ήχου ηχείου έως και -3 dB

Σταδιακές μειώσεις ρυθμού καρέ σε ορισμένες εφαρμογές

Κατά τη διάρκεια ακραίων περιπτώσεων, το φλας της κάμερας θα απενεργοποιείται και θα φαίνεται ως μη διαθέσιμο στο περιβάλλον εργασίας χρήστη της κάμερας

Η ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο ενδέχεται να απαιτεί επαναφόρτωση κατά την εκκίνηση

Αρκετές βασικές λειτουργίες δεν επηρεάζονται από αυτήν τη λειτουργία διαχείρισης απόδοσης. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι ακόλουθες:

Ποιότητα κλήσης κινητού δικτύου και απόδοση επίτευξης σύνδεσης με δίκτυο

Ποιότητα καταγραμμένης φωτογραφίας και βίντεο

Απόδοση GPS

Ακρίβεια τοποθεσίας

Αισθητήρες, όπως το γυροσκόπιο, το επιταχυνσιόμετρο και το βαρόμετρο

Apple Pay

Οι αλλαγές διαχείρισης απόδοσης είναι προσωρινές σε κατάσταση χαμηλής φόρτισης μπαταρίας ή σε ψυχρότερες θερμοκρασίες. Αν μια μπαταρία συσκευής έχει υποστεί προχωρημένη χημική φθορά, οι αλλαγές διαχείρισης απόδοσης ενδέχεται να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Αυτό συμβαίνει διότι όλες οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες είναι αναλώσιμα είδη και έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής, και αναπόφευκτα κάποια στιγμή πρέπει να αντικατασταθούν. Αν σας επηρεάζει αυτή η κατάσταση και θέλετε να βελτιώσετε την απόδοση της συσκευής σας, ενδεχομένως να σας βοηθήσει η αντικατάσταση της μπαταρίας της συσκευής.

ΓΙΑ IOS 11.3 ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Το iOS 11.3 και οι νεότερες εκδόσεις βελτιώνουν αυτήν τη λειτουργία διαχείρισης απόδοσης, αξιολογώντας σε τακτικά διαστήματα το επίπεδο της διαχείρισης απόδοσης που απαιτείται για την αποφυγή αναπάντεχου τερματισμού. Αν η υγεία της μπαταρίας μπορεί να υποστηρίξει τις απαιτήσεις ισχύος κορυφής που παρατηρούνται, το επίπεδο διαχείρισης απόδοσης θα μειωθεί. Σε περίπτωση που προκύψει ξανά ένας αναπάντεχος τερματισμός, το επίπεδο διαχείρισης απόδοσης θα αυξηθεί. Αυτή η αξιολόγηση πραγματοποιείται συνεχώς έτσι ώστε να παρέχεται μια πιο προσαρμόσιμη διαχείριση απόδοσης.

Το iPhone 8 και τα νεότερα μοντέλα χρησιμοποιούν πιο εξελιγμένη σχεδίαση υλικού και λογισμικού, που παρέχει μια πιο ακριβή εκτίμηση των απαιτήσεων ισχύος και της δυνατότητας ισχύος της μπαταρίας να μεγιστοποιεί τη συνολική απόδοση του συστήματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα διαφορετικό σύστημα διαχείρισης απόδοσης, το οποίο επιτρέπει στο iOS να προβλέπει και να αποτρέπει με μεγαλύτερη ακρίβεια έναν αναπάντεχο τερματισμό. Ως αποτέλεσμα, η επίδραση της διαχείρισης απόδοσης ενδέχεται να είναι λιγότερο εμφανής στο iPhone 8 και σε νεότερα μοντέλα. Με την πάροδο του χρόνου, οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες σε όλα τα μοντέλα iPhone θα σημειώσουν μείωση στη χωρητικότητα και τη μέγιστη απόδοσή τους και στο τέλος θα πρέπει να αντικατασταθούν.

Διαμορφώστε το νέο σας iPhone

Μάθετε πώς μπορείτε να διαμορφώσετε το iPhone, το iPad ή το iPod touch σας.

ΑΝ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΥΗ

Αν θέλετε να μεταφέρετε τις πληροφορίες σας από μια άλλη συσκευή στο νέο iPhone, iPad ή iPod touch σας, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

Από άλλο iPhone, iPad ή iPod touch

Από συσκευή Android

Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει ένα εφεδρικό αντίγραφο της προηγούμενης συσκευής σας iOS, για να μπορείτε να μεταφέρετε το περιεχόμενο στη νέα συσκευή.

ΑΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΑΣ IOS

Αν έχετε διαμορφώσει ήδη τη νέα συσκευή σας αλλά θέλετε να ξεκινήσετε από την αρχή, μάθετε πώς να σβήσετε το περιεχόμενο του iPhone, iPad ή iPod touch.

Διαφορετικά, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΑΣ

Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί τροφοδοσίας της συσκευής μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple. Θα εμφανιστεί στη συνέχεια ένας χαιρετισμός σε πολλές γλώσσες. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ξεκινήσετε. Αν έχετε απώλεια ή περιορισμούς όρασης, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις λειτουργίες VoiceOver ή Ζουμ από την οθόνη χαιρετισμού.

Όταν σας ζητηθεί, επιλέξτε τη γλώσσα σας. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας. Αυτή η επιλογή επηρεάζει τον τρόπο εμφάνισης των πληροφοριών στη συσκευή σας, όπως είναι η ημερομηνία, η ώρα, οι επαφές σας και άλλα. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να πατήσετε το μπλε κουμπί προσβασιμότητας για να διαμορφώσετε Επιλογές προσβασιμότητας που μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία διαμόρφωσης και τη χρήση της νέας συσκευής σας.

Λάβετε βοήθεια σε περίπτωση που η συσκευή σας δεν ενεργοποιείται, έχει απενεργοποιηθεί ή απαιτεί συνθηματικό.

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ IOS 11 Ή ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΑΡΞΗ

Αν έχετε μια άλλη συσκευή που λειτουργεί με iOS 11 ή νεότερη έκδοση, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε, για να διαμορφώσετε αυτόματα τη νέα συσκευή σας με τη Γρήγορη έναρξη. Φέρτε κοντά τις δύο συσκευές και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες. 

Αν δεν έχετε μια άλλη συσκευή με iOS 11 ή νεότερη έκδοση, πατήστε «Διαμόρφωση χειροκίνητα» για να συνεχίσετε.

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΑΣ

Πρέπει να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο Wi-Fi, ένα κινητό δίκτυο ή στο iTunes, για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή σας και να συνεχίσετε τη διαμόρφωσή της. 

Πατήστε το δίκτυο Wi-Fi που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ή κάντε μια άλλη επιλογή. Αν διαμορφώνετε ένα iPhone ή iPad (Wi-Fi + Cellular), ίσως χρειαστεί να τοποθετήσετε πρώτα την κάρτα SIM σας.

Λάβετε βοήθεια σε περίπτωση που δεν μπορείτε να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο Wi-Fi ή δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε το iPhone σας.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΤΟ FACE ID Ή ΤΟ TOUCH ID ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΕΝΑΝ ΚΩΔΙΚΟ

Σε μερικές συσκευές, μπορείτε να διαμορφώσετε το Face ID ή το Touch ID. Με αυτές τις δυνατότητες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναγνώριση προσώπου ή το δακτυλικό σας αποτύπωμα, για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας και να κάνετε αγορές. Πατήστε «Συνέχεια» και ακολουθήστε τις οδηγίες ή πατήστε «Διαμόρφωση αργότερα στις Ρυθμίσεις».

Στη συνέχεια, ορίστε έναν εξαψήφιο κωδικό για να προστατέψετε τα δεδομένα σας. Χρειάζεστε έναν κωδικό, για να χρησιμοποιήσετε λειτουργίες, όπως το Face ID, το Touch ID και το Apple Pay. Αν προτιμάτε έναν τετραψήφιο ή προσαρμοσμένο κωδικό ή αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε κωδικό, πατήστε «Επιλογές κωδικού».

ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΕ Ή ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ

Αν έχετε ένα εφεδρικό αντίγραφο iCloud ή iTunes ή μια συσκευή Android, μπορείτε να επαναφέρετε ή να μεταφέρετε τα δεδομένα σας από την παλιά συσκευή στη νέα συσκευή σας.

Αν δεν έχετε ένα εφεδρικό αντίγραφο ή μια άλλη συσκευή, επιλέξτε «Δεν επιθυμώ μεταφορά εφαρμογών και δεδομένων».

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ APPLE ID ΣΑΣ

Εισαγάγετε το Apple ID και το συνθηματικό σας ή πατήστε την επιλογή «Ξεχάσατε το συνθηματικό σας ή δεν έχετε Apple ID;» Από αυτό το σημείο, μπορείτε να επαναφέρετε το Apple ID ή το συνθηματικό σας, να δημιουργήσετε ένα Apple ID ή να το ρυθμίσετε αργότερα. Αν χρησιμοποιείτε περισσότερα από ένα Apple ID, πατήστε «Χρήση διαφορετικών Apple ID για το iCloud και το iTunes;»

Όταν συνδεθείτε με το Apple ID σας, ενδέχεται να σας ζητηθεί ένας κωδικός επαλήθευσης από την προηγούμενη συσκευή σας.

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΑΛΛΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

Στις επόμενες οθόνες, μπορείτε να αποφασίσετε αν θα μοιράζεστε πληροφορίες με προγραμματιστές εφαρμογών και αν θα επιτρέπετε στο iOS να ενημερώνεται αυτόματα.

ΡΥΘΜΙΣΤΕ ΤΟ SIRI ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να ρυθμίσετε ή να ενεργοποιήσετε υπηρεσίες και δυνατότητες, όπως το Siri. Σε μερικές συσκευές, θα σας ζητηθεί να πείτε μερικές φράσεις, ώστε να μπορεί το Siri να αναγνωρίζει τη φωνή σας.

Αν έχετε συνδεθεί με το Apple ID σας, ακολουθήστε τα βήματα, για να ρυθμίσετε το Apple Pay και την Κλειδοθήκη iCloud.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΠΙ ΟΘΟΝΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ

Η λειτουργία «Χρόνος επί οθόνης» σάς παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον χρόνο που αφιερώνετε εσείς και τα παιδιά σας στις συσκευές σας. Επίσης, σας επιτρέπει να ορίσετε χρονικά όρια για την καθημερινή χρήση εφαρμογών. Αφού διαμορφώσετε τον Χρόνο επί οθόνης, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το True Tone, αν η συσκευή σας το υποστηρίζει, και να χρησιμοποιήσετε το Ζουμ οθόνης, για να προσαρμόσετε το μέγεθος των εικονιδίων και του κειμένου στην οθόνη Αφετηρίας.

Αν έχετε iPhone X ή νεότερο μοντέλο, μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση χειρονομιών για την περιήγηση στη συσκευή. Αν έχετε iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 ή iPhone 8 Plus, μπορείτε να προσαρμόσετε την ανάδραση κλικ του κουμπιού Αφετηρίας σας.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ

Πατήστε «Έναρξη» για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας. Δημιουργήστε ένα ασφαλές αντίγραφο των δεδομένων σας με τη δημιουργία εφεδρικών αντιγράφων και μάθετε περισσότερα σχετικά με τις λειτουργίες στον οδηγό χρήσης για το iPhone, το iPad ή το iPod touch.

Χρησιμοποιήστε το 5G με το iPhone

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ 5G ΜΕ ΤΟ IPHONE
Τα iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max λειτουργούν με τα κινητά δίκτυα 5G συγκεκριμένων φορέων κινητής τηλεφωνίας. Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία κινητού δικτύου 5G.


ΤΙ ΧΡΕΙΆΖΕΣΤΕ
Ένα iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro ή iPhone 12 Pro Max
Έναν φορέα κινητής τηλεφωνίας που υποστηρίζει 5G
Ένα πρόγραμμα κινητού δικτύου 5G1
Αν το νέο σας iPhone διαθέτει κάρτα SIM, χρησιμοποιήστε τη συγκεκριμένη κάρτα SIM. Διαφορετικά, χρησιμοποιήστε την κάρτα SIM από το προηγούμενο iPhone. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον φορέα κινητής τηλεφωνίας, ώστε να ρυθμιστεί η κάρτα SIM από το προηγούμενο iPhone για χρήση με δίκτυο 5G.

 

ΚΑΤΑΝΟΗΣΤΕ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ 5G ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Όταν βρίσκεστε σε περιοχή με κάλυψη 5G για τον φορέα κινητής τηλεφωνίας και το πρόγραμμα κινητού δικτύου 5G έχει ενεργοποιηθεί, θα εμφανιστεί ένα εικονίδιο 5G στη γραμμή κατάστασης του iPhone:

5G: εικονίδιο γραμμής κατάστασης 5G.

Το δίκτυο 5G του φορέα κινητής τηλεφωνίας είναι διαθέσιμο και το iPhone μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο μέσω αυτού του δικτύου.2 Δεν διατίθεται σε όλες τις περιοχές.

5G+: εικονίδιο γραμμής κατάστασης 5G υψηλότερης συχνότητας.

Διατίθεται η έκδοση 5G υψηλότερης συχνότητας από τον φορέα κινητής τηλεφωνίας ή το iPhone έχει ενεργή σύνδεση μέσω του συγκεκριμένου δικτύου. Δεν διατίθεται σε όλες τις περιοχές.2

5G U/W: εικονίδιο γραμμής κατάστασης 5G υψηλότερης συχνότητας.

Διατίθεται η έκδοση 5G υψηλότερης συχνότητας από τον φορέα κινητής τηλεφωνίας ή το iPhone έχει ενεργή σύνδεση μέσω του συγκεκριμένου δικτύου. Δεν διατίθεται σε όλες τις περιοχές.2

 

Μάθετε τι μπορείτε να κάνετε αν δεν εμφανίζεται εικονίδιο 5G στη γραμμή κατάστασης.

 

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ 5G
Οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για 5G στο iPhone είναι βελτιστοποιημένες για καλύτερη ζωή μπαταρίας και χρήση δεδομένων σύμφωνα με το πρόγραμμα δεδομένων που διαθέτετε. Μπορείτε να προσαρμόσετε αυτές τις επιλογές για τον χρόνο χρήσης του 5G και τον όγκο δεδομένων που θα χρησιμοποιούνται σε κάποιες εφαρμογές.

Μπορείτε να βρείτε αυτές τις επιλογές από τις «Ρυθμίσεις» > «Δεδομένα» > «Επιλογές». Αν χρησιμοποιείτε διπλή κάρτα SIM, μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις» > «Δεδομένα» και επιλέξτε τον αριθμό του οποίου τις επιλογές θέλετε να αλλάξετε.

 

Φωνή και δεδομένα
Επιλέξτε τον τρόπο χρήσης του δικτύου 5G από το iPhone, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τη ζωή της μπαταρίας.

Αυτόματο 5G: Ενεργοποιεί τη λειτουργία Έξυπνα δεδομένα. Όταν η ταχύτητα 5G δεν παρέχει εμφανώς καλύτερη εμπειρία, το iPhone αλλάζει αυτόματα σε LTE για εξοικονόμηση της ζωής της μπαταρίας.
Ενεργό 5G: Χρησιμοποιεί πάντα το δίκτυο 5G όταν είναι διαθέσιμο. Αυτό μπορεί να μειώσει τη ζωή της μπαταρίας.
LTE: Χρησιμοποιεί μόνο το δίκτυο LTE, ακόμα και όταν το 5G είναι διαθέσιμο.


Στην Ηπειρωτική Κίνα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Μεμονωμένο 5G από το μενού «Ρυθμίσεις» > «Δεδομένα» > «Επιλογές» > «Ομιλία και δεδομένα». Η προεπιλεγμένη ρύθμιση στο iPhone έχει ενεργή τη λειτουργία Μεμονωμένο 5G στο iOS 14.5 ή νεότερες εκδόσεις για την Ηπειρωτική Κίνα. Με ενεργή τη λειτουργία Μεμονωμένο 5G, όλη η δραστηριότητα κινητού δικτύου χρησιμοποιεί 5G. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα δίκτυα 5G, επικοινωνήστε με τον φορέα κινητής τηλεφωνίας σας.

 


Λειτουργία δεδομένων
Περισσότερα δεδομένα σε 5G: Επιτρέπει μεγαλύτερες δυνατότητες χρήσης δεδομένων για εφαρμογές και εργασίες συστήματος. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι εξής: FaceTime υψηλότερης ποιότητας, περιεχόμενο υψηλής ανάλυσης στο Apple TV, τραγούδια και βίντεο Apple Music και ενημερώσεις iOS μέσω κινητού δικτύου. Επίσης, αυτή η ρύθμιση επιτρέπει σε εφαρμογές τρίτων να χρησιμοποιούν περισσότερα δεδομένα κινητού δικτύου για βελτιωμένη εμπειρία. Αυτή είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση με ορισμένα προγράμματα απεριόριστων δεδομένων, ανάλογα με τον φορέα κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιείτε. Αυτή η ρύθμιση χρησιμοποιεί περισσότερα δεδομένα κινητού δικτύου.
Τυπική: Επιτρέπει αυτόματες ενημερώσεις και εργασίες παρασκηνίου στο κινητό δίκτυο και χρησιμοποιεί τυπικές ρυθμίσεις ποιότητας για το βίντεο και το FaceTime. Αυτή είναι γενικά η προεπιλεγμένη λειτουργία.
Χαμηλή κατανάλωση δεδομένων: Συμβάλλει στη μείωση της χρήσης δεδομένων Wi-Fi και κινητού δικτύου, διακόπτοντας τις αυτόματες ενημερώσεις και τις εργασίες παρασκηνίου.
Περιαγωγή δεδομένων
Πολλοί φορείς κινητής τηλεφωνίας ανά τον κόσμο υποστηρίζουν περιαγωγή 5G. Αν ο φορέας κινητής τηλεφωνίας σας δεν υποστηρίζει περιαγωγή 5G, μπορείτε να έχετε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας μέσω δικτύων 4G ή LTE ή να αποκτήσετε μια τοπική κάρτα SIM ή eSIM με 5G, όπου είναι διαθέσιμο.

Επικοινωνήστε με τον φορέα κινητής τηλεφωνίας σας για περισσότερες πληροφορίες.

 

ΑΝ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΕΝΔΕΙΞΗ 5G ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε σε περιοχή με κάλυψη 5G. Αν δεν είστε βέβαιοι, επικοινωνήστε με τον φορέα κινητής τηλεφωνίας.
Μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις» > «Δεδομένα» > «Επιλογές». Αν εμφανίζεται αυτή η οθόνη, έχει ενεργοποιηθεί το 5G στη συσκευή σας. Αν δεν εμφανίζεται αυτή η οθόνη, επικοινωνήστε με τον φορέα κινητής τηλεφωνίας για να επιβεβαιώσετε ότι το πρόγραμμά σας υποστηρίζει το 5G.

Ενεργοποιήστε τη Χρήση σε πτήση και μετά απενεργοποιήστε τη.
Αν εξακολουθείτε να μην έχετε υπηρεσία 5G, επικοινωνήστε με τον φορέα κινητής τηλεφωνίας.

 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αν θέλετε να χρησιμοποιείτε 5G με Διπλή SIM σε μοντέλα iPhone 12, βεβαιωθείτε ότι έχετε iOS 14.5 ή νεότερη έκδοση.
Μπορείτε να επιλέξετε να μεταδίδεται πάντα το περιεχόμενο με την υψηλότερη ποιότητα, επιλέγοντας «Ρυθμίσεις» > «Μουσική» > «Δεδομένα» και ενεργοποιώντας τη Ροή υψηλής ποιότητας, καθώς και επιλέγοντας «Ρυθμίσεις» > «TV» > «Δεδομένα» και πατώντας «Υψηλή ποιότητα». Αυτές οι ρυθμίσεις χρησιμοποιούν περισσότερα δεδομένα κινητού δικτύου. Επιπλέον, για να αρχίσει η αναπαραγωγή του περιεχομένου ενδέχεται να χρειάζεται περισσότερος χρόνος.
Αν ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία χαμηλής ισχύος, το 5G απενεργοποιείται εκτός από όταν γίνεται μετάδοση βίντεο. Η Λειτουργία χαμηλής ισχύος απενεργοποιεί επίσης τη λειτουργία Μεμονωμένο 5G (όπου είναι διαθέσιμη).

1. Για να δείτε αν έχετε πρόγραμμα 5G, επικοινωνήστε με τον φορέα κινητής τηλεφωνίας. Ορισμένοι φορείς κινητής τηλεφωνίας ενδέχεται να χρεώνουν τέλος ενεργοποίησης.

2. Τα δίκτυα 5G υψηλότερης συχνότητας υποστηρίζονται μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη χρήση iPhone που αγοράστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Χρήση widget στο iPhone το και το iPod touch

Με τα widget, λαμβάνετε έγκαιρες πληροφορίες από τις αγαπημένες εφαρμογές σας με μια ματιά.


Στο iOS 14, μπορείτε να χρησιμοποιείτε widget στην οθόνη Αφετηρίας, για να έχετε τις αγαπημένες σας πληροφορίες άμεσα διαθέσιμες. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε widget από την προβολή «Σήμερα», σαρώνοντας προς τα δεξιά από την οθόνη Αφετηρίας ή την οθόνη κλειδώματος.

iPhone που εμφανίζει την οθόνη Αφετηρίας με widget

ΠΡΟΣΘΗΚΗ WIDGET ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΑΦΕΤΗΡΙΑΣ
Στην οθόνη Αφετηρίας, πατήστε παρατεταμένα ένα widget ή μια κενή περιοχή μέχρι να αναπηδήσουν οι εφαρμογές.
Πατήστε το κουμπί «Προσθήκη» Γκρι κουμπί προσθήκης στην επάνω αριστερή γωνία.
Επιλέξτε ένα widget, επιλέξτε ανάμεσα σε τρία μεγέθη widget και κατόπιν πατήστε «Προσθήκη widget».
Πατήστε «Τέλος».
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε widget από την προβολή «Σήμερα». Στην προβολή «Σήμερα», πατήστε παρατεταμένα ένα widget μέχρι να ανοίξει το μενού γρήγορων ενεργειών και κατόπιν πατήστε «Αλλαγές στην οθόνη Αφετηρίας». Σύρετε το widget προς τη δεξιά άκρη της οθόνης μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη Αφετηρίας και κατόπιν πατήστε «Τέλος».

Μάθετε πώς μπορείτε να διαμορφώσετε το iPhone, το iPad ή το iPod touch σας.


ΑΝ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΥΗ
Αν θέλετε να μεταφέρετε τις πληροφορίες σας από μια άλλη συσκευή στο νέο iPhone, iPad ή iPod touch σας, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

Από άλλο iPhone, iPad ή iPod touch
Από συσκευή Android
Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει ένα εφεδρικό αντίγραφο της προηγούμενης συσκευής σας iOS, για να μπορείτε να μεταφέρετε το περιεχόμενο στη νέα συσκευή.

 

ΑΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΑΣ IOS
Αν έχετε διαμορφώσει ήδη τη νέα συσκευή σας αλλά θέλετε να ξεκινήσετε από την αρχή, μάθετε πώς να σβήσετε το περιεχόμενο του iPhone, iPad ή iPod touch.

Διαφορετικά, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΑΣ
Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί τροφοδοσίας της συσκευής μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple. Θα εμφανιστεί στη συνέχεια ένας χαιρετισμός σε πολλές γλώσσες. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ξεκινήσετε. Αν έχετε απώλεια ή περιορισμούς όρασης, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις λειτουργίες VoiceOver ή Ζουμ από την οθόνη χαιρετισμού.

Όταν σας ζητηθεί, επιλέξτε τη γλώσσα σας. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας. Αυτή η επιλογή επηρεάζει τον τρόπο εμφάνισης των πληροφοριών στη συσκευή σας, όπως είναι η ημερομηνία, η ώρα, οι επαφές σας και άλλα. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να πατήσετε το μπλε κουμπί προσβασιμότητας για να διαμορφώσετε Επιλογές προσβασιμότητας που μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία διαμόρφωσης και τη χρήση της νέας συσκευής σας.

Λάβετε βοήθεια σε περίπτωση που η συσκευή σας δεν ενεργοποιείται, έχει απενεργοποιηθεί ή απαιτεί συνθηματικό.

 

 

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ IOS 11 Ή ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΑΡΞΗ
Αν έχετε μια άλλη συσκευή που λειτουργεί με iOS 11 ή νεότερη έκδοση, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε, για να διαμορφώσετε αυτόματα τη νέα συσκευή σας με τη Γρήγορη έναρξη. Φέρτε κοντά τις δύο συσκευές και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες.

Αν δεν έχετε μια άλλη συσκευή με iOS 11 ή νεότερη έκδοση, πατήστε «Διαμόρφωση χειροκίνητα» για να συνεχίσετε.

 

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΑΣ
Πρέπει να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο Wi-Fi, ένα κινητό δίκτυο ή στο iTunes, για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή σας και να συνεχίσετε τη διαμόρφωσή της.

Πατήστε το δίκτυο Wi-Fi που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ή κάντε μια άλλη επιλογή. Αν διαμορφώνετε ένα iPhone ή iPad (Wi-Fi + Cellular), ίσως χρειαστεί να τοποθετήσετε πρώτα την κάρτα SIM σας.

Λάβετε βοήθεια σε περίπτωση που δεν μπορείτε να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο Wi-Fi ή δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε το iPhone σας.

 

 

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΤΟ FACE ID Ή ΤΟ TOUCH ID ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΕΝΑΝ ΚΩΔΙΚΟ
Σε μερικές συσκευές, μπορείτε να διαμορφώσετε το Face ID ή το Touch ID. Με αυτές τις δυνατότητες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναγνώριση προσώπου ή το δακτυλικό σας αποτύπωμα, για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας και να κάνετε αγορές. Πατήστε «Συνέχεια» και ακολουθήστε τις οδηγίες ή πατήστε «Διαμόρφωση αργότερα στις Ρυθμίσεις».

Στη συνέχεια, ορίστε έναν εξαψήφιο κωδικό για να προστατέψετε τα δεδομένα σας. Χρειάζεστε έναν κωδικό, για να χρησιμοποιήσετε λειτουργίες, όπως το Face ID, το Touch ID και το Apple Pay. Αν προτιμάτε έναν τετραψήφιο ή προσαρμοσμένο κωδικό ή αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε κωδικό, πατήστε «Επιλογές κωδικού».

 

 

ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΕ Ή ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ
Αν έχετε ένα εφεδρικό αντίγραφο iCloud ή iTunes ή μια συσκευή Android, μπορείτε να επαναφέρετε ή να μεταφέρετε τα δεδομένα σας από την παλιά συσκευή στη νέα συσκευή σας.

Αν δεν έχετε ένα εφεδρικό αντίγραφο ή μια άλλη συσκευή, επιλέξτε «Δεν επιθυμώ μεταφορά εφαρμογών και δεδομένων».

 

 

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ APPLE ID ΣΑΣ
Εισαγάγετε το Apple ID και το συνθηματικό σας ή πατήστε την επιλογή «Ξεχάσατε το συνθηματικό σας ή δεν έχετε Apple ID;» Από αυτό το σημείο, μπορείτε να επαναφέρετε το Apple ID ή το συνθηματικό σας, να δημιουργήσετε ένα Apple ID ή να το ρυθμίσετε αργότερα. Αν χρησιμοποιείτε περισσότερα από ένα Apple ID, πατήστε «Χρήση διαφορετικών Apple ID για το iCloud και το iTunes;»

Όταν συνδεθείτε με το Apple ID σας, ενδέχεται να σας ζητηθεί ένας κωδικός επαλήθευσης από την προηγούμενη συσκευή σας.

 

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΑΛΛΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ
Στις επόμενες οθόνες, μπορείτε να αποφασίσετε αν θα μοιράζεστε πληροφορίες με προγραμματιστές εφαρμογών και αν θα επιτρέπετε στο iOS να ενημερώνεται αυτόματα.

 

ΡΥΘΜΙΣΤΕ ΤΟ SIRI ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να ρυθμίσετε ή να ενεργοποιήσετε υπηρεσίες και δυνατότητες, όπως το Siri. Σε μερικές συσκευές, θα σας ζητηθεί να πείτε μερικές φράσεις, ώστε να μπορεί το Siri να αναγνωρίζει τη φωνή σας.

Αν έχετε συνδεθεί με το Apple ID σας, ακολουθήστε τα βήματα, για να ρυθμίσετε το Apple Pay και την Κλειδοθήκη iCloud.

 

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΠΙ ΟΘΟΝΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ
Η λειτουργία «Χρόνος επί οθόνης» σάς παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον χρόνο που αφιερώνετε εσείς και τα παιδιά σας στις συσκευές σας. Επίσης, σας επιτρέπει να ορίσετε χρονικά όρια για την καθημερινή χρήση εφαρμογών. Αφού διαμορφώσετε τον Χρόνο επί οθόνης, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το True Tone, αν η συσκευή σας το υποστηρίζει, και να χρησιμοποιήσετε το Ζουμ οθόνης, για να προσαρμόσετε το μέγεθος των εικονιδίων και του κειμένου στην οθόνη Αφετηρίας.

Αν έχετε iPhone X ή νεότερο μοντέλο, μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση χειρονομιών για την περιήγηση στη συσκευή. Αν έχετε iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 ή iPhone 8 Plus, μπορείτε να προσαρμόσετε την ανάδραση κλικ του κουμπιού Αφετηρίας σας.

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ
Πατήστε «Έναρξη» για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας. Δημιουργήστε ένα ασφαλές αντίγραφο των δεδομένων σας με τη δημιουργία εφεδρικών αντιγράφων και μάθετε περισσότερα σχετικά με τις λειτουργίες στον οδηγό χρήσης για το iPhone, το iPad ή το iPod touch

iPhone που εμφανίζει widget στην προβολή «Σήμερα»

ΠΡΟΣΘΗΚΗ WIDGET ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ «ΣΗΜΕΡΑ»
Πατήστε παρατεταμένα ένα widget ή μια κενή περιοχή στην προβολή «Σήμερα» μέχρι οι εφαρμογές να αναπηδήσουν.
Πατήστε το κουμπί «Προσθήκη» γκρι εικονίδιο συν στην επάνω αριστερή γωνία.
Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να επιλέξετε ένα widget και κατόπιν επιλέξτε ανάμεσα σε τρία μεγέθη widget.
Πατήστε «Προσθήκη widget» και στη συνέχεια πατήστε «Τέλος».


iPhone που δείχνει πώς να επεξεργαστείτε ένα widget

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ WIDGET
Στο iOS 14, μπορείτε να διαμορφώσετε τα widget. Για παράδειγμα, μπορείτε να επεξεργαστείτε το widget «Καιρός», ώστε να βλέπετε προγνώσεις για την τρέχουσα τοποθεσία σας ή για μια άλλη τοποθεσία. Ακολουθήστε τις εξής οδηγίες:

Πατήστε παρατεταμένα ένα widget, για να ανοίξετε το μενού γρήγορων ενεργειών.
Πατήστε «Επεξεργασία widget» εικονίδιο επεξεργασίας widget.
Εφαρμόστε τις αλλαγές σας και κατόπιν πατήστε σε ένα σημείο εκτός του widget για έξοδο.
Επίσης, μπορείτε να μετακινήσετε τα widget σας, ώστε να τοποθετήσετε τα αγαπημένα σας εκεί όπου θα μπορείτε να τα βρίσκετε ευκολότερα. Απλώς πατήστε παρατεταμένα ένα widget μέχρι να αναπηδήσει και στη συνέχεια μετακινήστε το widget σε ένα άλλο σημείο στην οθόνη.

 

ΧΡΗΣΗ ΣΤΟΙΒΩΝ WIDGET
Στο iOS 14, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στοίβες widget, για να εξοικονομήσετε χώρο στην οθόνη Αφετηρίας και στην προβολή «Σήμερα». Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις Έξυπνες στοίβες ή να δημιουργήσετε τις δικές σας στοίβες widget.

Δημιουργία Έξυπνης στοίβας
Η Έξυπνη στοίβα είναι μια προκατασκευασμένη συλλογή widget που εμφανίζει το σωστό widget με βάση παράγοντες όπως είναι η τοποθεσία σας, μια δραστηριότητα ή η ώρα. Η Έξυπνη στοίβα εναλλάσσει αυτόματα τα widget, ώστε να εμφανίζει τις πιο σχετικές πληροφορίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Για να δημιουργήσετε μια Έξυπνη στοίβα:

Πατήστε παρατεταμένα μια περιοχή στην οθόνη Αφετηρίας ή στην προβολή «Σήμερα» μέχρι οι εφαρμογές να αναπηδήσουν.
Πατήστε το κουμπί «Προσθήκη» γκρι εικονίδιο συν στην επάνω αριστερή γωνία.
Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Έξυπνη στοίβα».
Πατήστε «Προσθήκη widget».
iPhone που εμφανίζει μια στοίβα widget

Δημιουργία των δικών σας στοιβών widget
Πατήστε παρατεταμένα μια εφαρμογή ή μια κενή περιοχή στην οθόνη Αφετηρίας ή την προβολή «Σήμερα» μέχρι οι εφαρμογές να αναπηδήσουν.
Σύρετε ένα widget πάνω από ένα άλλο. Μπορείτε να στοιβάξετε έως και 10 widget.
Πατήστε «Τέλος».
Επεξεργασία στοίβας widget
Πατήστε παρατεταμένα τη στοίβα widget.
Πατήστε «Επεξεργασία στοίβας». Από εδώ, μπορείτε να αλλάξετε τη σειρά των widget στη στοίβα σύροντας το εικονίδιο πλέγματος τρεις γκρίζες γραμμές. Επίσης, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την Έξυπνη περιστροφή, αν θέλετε το iOS να εμφανίζει σχετικά widget καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Εναλλακτικά, σαρώστε προς τα αριστερά πάνω από ένα widget για να το διαγράψετε.
Πατήστε το γκρι εικονίδιο x για αφαίρεση όταν τελειώσετε.
Θα πρέπει να έχετε το iOS 14, για να χρησιμοποιήσετε τις Έξυπνες στοίβες ή για να δημιουργήσετε τις δικές σας στοίβες widget.

 

ΑΦΑΙΡΕΣΗ WIDGET
Πατήστε παρατεταμένα το widget που θέλετε να αφαιρέσετε.
Πατήστε «Αφαίρεση widget».
Πατήστε «Αφαίρεση» ξανά για επιβεβαίωση.

Search